10.11.2017

Lentopallo elää vahvaa kautta suomalaisessa urheilussa. Miesten ja naisten maajoukkueiden pääsy tämän vuoden EM-kisoihin ja eritoten miesten pääsy ensivuoden MM-kisoihin on saanut kannattajat liikkeelle ja harrastajamäärät nousuun. Vaikka menestystä ei EM-kisoissa joukkueilta tullut, jo pääsy kisoihin on osoitus siitä, että lentopallossa tehdään oikeita asioita ja joukkueet pystyvät tosissaan haastamaan maailman kärkimaat.

Kirkkonummelaisillekin on luvassa lentopalloviihdettä alkavalla kaudella. Masalan Kisa (Maski) palaa vuoden tauon jälkeen lentopallon miesten 3-sarjaan. Edellisen kauden pelit 4-sarjassa osoittivat, että joukkue kuuluu ehdottomasti taitojensa ja rutiininsa vuoksi sarjatasoa ylemmäksi voitettuaan kaikki sarjaottelut.

Alkavalle kaudelle joukkue on vahvistunut todella kovilla pelimiehillä. Ulkomaillakin ammatilaisena pelannut Marko Vähäkuopus liittyi joukkueen vahvuuteen muutettuaan perheineen Luomaan vasta rakennettuun omakotitaloon. Markon lisäksi joukkueeseen saatiin Sundsbergiin muuttanut Jukka Hassinen joka omaa vahvan taustan eritoten beach-volleyn puolelta. Molemmat kaverit tuovat Maskin joukkueeseen aimo annoksen kokemusta, taitoa ja kykyä pelata useilla pelipaikoilla. Muu joukkue koostuu jo usean vuoden Maskissa pelanneista ’sarjajyristä’ joilla on myös vahvaa taustaa korkeammista sarjatasoista.

Tiukkoja otteluita edessä

Maski lähtee 3-sarjaan selkenä kärkijoukkueiden haastajana. Ennakkosuosikkeina pääsääntöisesti kehä-3:n sisäpuolella pelattavaan sarjaan lähtevät PPS (Poliisien Palloseura), EsLE (Espoo Lentis) ja ViLePA (Vihdin Lentopallo,) unohtamatta muitakaan pitkään samaa sarjaa pelanneita joukkueita. Maskin tavoite on selkeä – jokainen peli lähdetään voittamaan ja siihen on mainiot edellytykset. Sarjassa pelataan kaksinkertainen sarja jonka jälkeen parhaat joukkueet pelaavat jatkosarjan, voittaja selviää keväällä 2018 ja saa mahdollisuuden nousta sarjatasoa ylemmäksi. Nousu 2-sarjaan tietäisi pidempiä pelimatkoja, harjoitusmäärien kasvattamista sekä luonnollisesti lisää kustannuksia. Nähtäväksi jää olisiko joukkueella resursseja pelata vielä yhtä sarjatasoa ylempänä, pelillisesti eväät kyllä riittävät.

Sarja on lähtenyt Maskin osalta hyvin käyntiin, kolme voittoa ja yksi niukkaakin niukempi tappio. Sarjassa ollaan tässä vaiheessa kärkipäässä tasapistein ViLePan kanssa. Otteluita on tulossa tasaiseen tahtiin niin kotona kuin vieraissakin.

Pula järkevistä harjoitusajoista – junioritoiminta käyntiin?

Joukkue on harjoitellut yhdessä 1-2 kertaa viikossa ja pelikuvioita on hiottu erilaisilla kokoonpanoilla. Pelaajat ovat kunnossa ja kaikki näyttää erittäin hyvältä ensimmäisiä pelejä ajatellen, odotettavissa on siis hyvätasoista lentopalloa. Oman haasteen harjoittelulle tuo pula järkevistä harjoitusajoista ja paikoista. Osa pelaajista tulee harjoituksiin naapurikunnista jolloin liian myöhäiset salivuorot tuovat oman haasteen tasokkaalle harjoittelulle. Eri lajien harrastajat tarvitsevat talviaikaan luonnollisesti salin missä harjoitella ja näistä vuoroista käydään ehkä liiankin tiukkaa kisaa Kirkkonummella. Jotta tasokas lentopalloilu pystytään säilyttämään Kirkkonummella, tulisi alkuillan salivuoroja saada Maskin lentopalloilijoille lisää.

Juniorilentopallotoimintaa ei tällä hetkellä Maskilla ole juuri nimeksikään. Valmennushalukkuutta löytyy myös ykkösjoukkueen pelaajien keskuudesta, toivottavasti salivuoroja saadaan ensi vuodelle lisää jotta myös lentopallosta kiinnostuneet nuoret pääsevät kokeilemaan monipuolista lajia.

Maski pelaa sarjaottelut Nissnikun koululla pääsääntöisesti keskiviikkoisin kello 19.30. Otteluita voi tulla seuraamaan veloituksetta ja kutsummekin kaikki lentopallosta kiinnostuneen Kirkkonummelaiset mukaan seuraamaan viihdyttäviä otteluita ja kannustamaan joukkuetta menestykseen.

Kaudella 2017-2018 miesten ykkösjoukkuetta ovat tukemassa Bar Dalton’s, Jorvaksen Sähkö Oy, Benemen Oy ja MJV Group Oy.

Lentopalloterveisin,

Maskin miesten I-joukkue